Korvapuustit
Nappaa tästä perinteisten korvapuustien resepti.
Ainekset
- 1 annos pullataikinaa
Täyte
- 100 g pehmeää voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 3 rkl kanelia
Valmistusohje
1. Tee pullataikina ohjeen mukaan. Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa taikinasta pois ilmakuplat.
2. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat vuorotellen suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (30 x 60 cm).
3. Levitä kummallekin levylle puolet rasvasta, kanelista ja sokerista. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi. Nipistä saumakohta hyvin kiinni. Jätä sauma pöytää vasten.
4. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä vinottain paloja, jotka ovat kapeammalta puolelta noin 2 cm:n levyisiä ja leveämmältä 4– 5 cm.
5. Nosta palat pystyyn niin, että kapea puoli tulee ylöspäin. Paina peukaloilla pullan päältä taikina pohjaan asti.
6. Kohota pullat pellillä leivinpaperin päällä, liinalla peitettyinä noin 30 minuuttia.
7. Voitele pullat munalla ja koristele halutessasi raesokerilla.
8. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa 10–15 minuuttia.
9. Nosta valmiit pullat ritilän päälle jäähtymään ja peitä liinalla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous