Kotitekoinen ricottajuusto
Kotitekoinen ricottajuusto sopii vaikka juhlapöydän tarjottavaksi. Herkuttele sellaisenaan, sipaise leivän päälle tai tarjoa osana alkupalalautasta.
Ainekset
- 8 dl täysmaitoa
- 2 dl kuohukermaa
- ripaus suolaa
- 2 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
Kiehauta kattilassa maito, kerma ja suola samalla koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon sitruunamehu. Vähennä lämpöä ja keitä seosta kaksi minuuttia. Siirrä kattila liedeltä ja anna seistä 5 minuuttia.
Kaada seos sideharsolla vuorattuun siivilään ja anna valua huoneenlämmössä tunnin ajan. Nosta seos viileään ja tarjoile valmiin ricotan tavoin.
Vinkki! Sipaise paistettua ricottajuustoa tuoreen leivän päälle tai nauti sitä antipastolautasella. Mausta oman maun mukaan.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous