Kotitekoinen sitruunamajoneesi
Sitruunamajoneesi täydentää hyvin esimerkiksi kalaruokien makua. Halutessasi voit lisätä majoneesiin vielä valkosipulia.
Ainekset
- 4 keltuaista
- 4 dl rypsiöljyä
- 1 rkl Dijonin sinappia
- 2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 sitruuna
- (1–2 valkosipulinkynttä)
Valmistusohje
1. Pane huoneenlämpöiset keltuaiset kulhoon. Lisää sinappi, suola ja sokeri. Vatkaa ainekset sekaisin. Lisää öljyä ensin tippa kerrallaan, sitten ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää viimeiseksi sitruunamehu ja tarkista majoneesin maku. Mausta majoneesi halutessasi valkosipulilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous