Reseptit

Kotitekoiset kalapuikot

Kotitekoiset kalapuikot tarjoillan remoulade-kastikkeen kera.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g valkolihaista kalaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl korppujauhoja
  • 1 tl suolaa ja pippuria
  • voi-öljyseosta paistamiseen

Valmistusohje

Poista kalafileistä tarkasti ruodot. Leikkaa fileet pitkulaisiksi puikoiksi. Riko munat syvälle lautaselle, lisää tilkka vettä ja sekoita munien rakenne rikki. Mittaa jauhot ja korppujauhot lautasille, mausta suolalla sekä pippurilla.

Kääntele kalapuikot ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna kuorrutuksen kuivahtaa vartin verran. Kuumenna paistinpannulla reilu loraus rypsiöljyä ja 1 rkl voita. Paista puikot parissa erässä kauniin ruskeiksi ja rapeiksi.

X