Kotitekoiset kalapuikot
Kotitekoiset kalapuikot tarjoillan remoulade-kastikkeen kera.
Ainekset
- 400 g valkolihaista kalaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 2 dl korppujauhoja
- 1 tl suolaa ja pippuria
- voi-öljyseosta paistamiseen
Valmistusohje
Poista kalafileistä tarkasti ruodot. Leikkaa fileet pitkulaisiksi puikoiksi. Riko munat syvälle lautaselle, lisää tilkka vettä ja sekoita munien rakenne rikki. Mittaa jauhot ja korppujauhot lautasille, mausta suolalla sekä pippurilla.
Kääntele kalapuikot ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna kuorrutuksen kuivahtaa vartin verran. Kuumenna paistinpannulla reilu loraus rypsiöljyä ja 1 rkl voita. Paista puikot parissa erässä kauniin ruskeiksi ja rapeiksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous