Kreikkalaiset lammaspyörykät
Kreikkalaiset keftedespyörykät maistuvat salaatin ja tsatsikin kanssa.
Ainekset
- 500 g lammasjauhelihaa
- 1 dl korppujauhoja
- 1 dl vettä
- 1 kananmuna
- 1/2 sitruunanmehu ja raastettu kuori
- 1 pieni sipuli
- 3 rkl silputtua persiljaa
- 1-2 tl oreganoa
- 1 tl minttua
- 1 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Valmistusohje
1. Silppua sipuli ja kuullota se pehmeäksi öljytilkassa. Anna korppujauhojen turvota 5 minuuttia vesi-kananmunaseoksessa. Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste, persiljasilppu ja mausteet. Sekoita jauheliha ja sipulisilppu korppujauhoseokseen.
2. Muotoile taikinasta soikeita lihapullia. Paista pullat kypsiksi öljyssä.
Vinkki: Lisää taikinan sekaan fetamuruja.
Lisää pihvejä, pyöryköitä ja murekkeita:
Feta-jauhelihapihvit, avokado-kurkkutsatsikia ja paahdettua pitaleipää
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous