Reseptit

Kreikkalaiset lammaspyörykät

Kreikkalaiset keftedespyörykät maistuvat salaatin ja tsatsikin kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g lammasjauhelihaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl vettä
  • 1 kananmuna
  • 1/2 sitruunanmehu ja raastettu kuori
  • 1 pieni sipuli
  • 3 rkl silputtua persiljaa
  • 1-2 tl oreganoa
  • 1 tl minttua
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Silppua sipuli ja kuullota se pehmeäksi öljytilkassa. Anna korppujauhojen turvota 5 minuuttia vesi-kananmunaseoksessa. Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste, persiljasilppu ja mausteet. Sekoita jauheliha ja sipulisilppu korppujauhoseokseen.

2. Muotoile taikinasta soikeita lihapullia. Paista pullat kypsiksi öljyssä.

Vinkki: Lisää taikinan sekaan fetamuruja.

Lisää pihvejä, pyöryköitä ja murekkeita:

feta-jauhelihapihvit, pitaleipää

Feta-jauhelihapihvit, avokado-kurkkutsatsikia ja paahdettua pitaleipää

Yrttilihapullat

Lihapullat Kreetan tapaan

yrtein maustetut lihapullat keftedes

Yrtein maustetut lihapullat (keftédes)

Kotiliesi.fi: Kreikkalainen lihamureke

X