Kukkakaali-pinaattikeitto

Kukkakaali-pinaattikeitto 

4 annosta
alle 30 min
Helppo
Siemenistä, pähkinöistä ja kukkakaalipaloista tehty lisuke antaa samettiselle keitolle sopivasti särmää.

Ainekset

6 dl kasvislientä
1 iso kukkakaali
1 sipuli
200 g pakastepinaattia
2 dl ruoka- tai kasvikermaa
ripaus muskottia
1/2-1 tl suolaa

Lisäksi

1 rkl öljyä
1/2 tl currya
1/2 dl siemensekoitusta
pari kukkakaalin kukintoa
1/2 dl cashewpähkinöitä
tilkka hunajaa
ripaus sormisuolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää paloiteltu kukkakaali ja sipuli. (Jätä vähän kukkakaalia lisäkkeeseen.) Keitä kukkakaali kypsäksi ja lisää keittoon pinaatti. Kuumenna ja soseuta keitto.

2. Lisää keittoon kerma ja mausta muskotillajasuolalla. Kuumenna, peitä kattila kannella ja anna keiton maun tekeytyä hetki.

3. Kaada pienen kattilan pohjalle öljy ja curry. Lisää siemenet, pienet kukkakaalin palat ja pähkinät. Paista 1 minuutti sekoitelleen. Lisää hunaja, kuumenna ja mausta seos sormisuolalla. Tarjoa lisuke keiton kanssa.

Ihania kukkakaalikeittoja uusilla vivahteilla:

italialainen kukkakaalikeitto

Italialainen kukkakaalikeitto

valkosipulinen kukkakaalikeitto

Valkosipulinen kukkakaalikeitto

Vaniljainen kukkakaalikeitto

Vaniljainen kukkakaalikeitto

Kotiliesi.fi: Kukkakaalikeitto ja korianteriöljy

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Raaka-aineet:

Avainsanat