Kukkakaali-pinaattikeitto
Siemenistä, pähkinöistä ja kukkakaalipaloista tehty lisuke antaa samettiselle keitolle sopivasti särmää.
Ainekset
Kukkakaali-pinaattikeitto
- 6 dl kasvislientä
- 1 iso kukkakaali
- 1 sipuli
- 200 g pakastepinaattia
- 2 dl ruoka- tai kasvikermaa
- 1/6 tl muskottia
- 1/2-1 tl suolaa
Lisäksi
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1/2 tl currya
- 1/2 dl siemensekoitusta
- 2-3 kukkakaalin kukintoa
- 1/2 dl cashewpähkinöitä
- 1 tl hunajaa
- 1/4 tl sormisuolaa
Valmistusohje
Kukkakaali-pinaattikeitto valmistuu helposti näin:
1. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää paloiteltu kukkakaali ja sipuli. (Jätä vähän kukkakaalia lisäkkeeseen.) Keitä kukkakaali kypsäksi ja lisää keittoon pinaatti. Kuumenna ja soseuta keitto.
2. Lisää keittoon kerma ja mausta muskotillajasuolalla. Kuumenna, peitä kattila kannella ja anna keiton maun tekeytyä hetki.
3. Tee pähkinäinen lisuke. Kaada pienen kattilan pohjalle öljy ja curry. Lisää siemenet, pienet kukkakaalin palat ja pähkinät. Paista niitä noin minuutin ajan sekoitellen. Lisää hunaja, kuumenna ja mausta seos sormisuolalla. Tarjoa kukkakaali-pinaattikeitto tämän lisukkeen kanssa.
Lue myös Kotiliesi.fi: Kukkakaalikeitto ja korianteriöljy
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous