Reseptit

Kukkakaali-pinaattikeitto

Siemenistä, pähkinöistä ja kukkakaalipaloista tehty lisuke antaa samettiselle keitolle sopivasti särmää.

Teksti:
Taina Salovaaraa
Kuvat:
Pekka Holmström

Pehmeä kukkakaalisosekeitto saa pirteyttä pinaatista.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kukkakaali-pinaattikeitto

  • 6 dl kasvislientä
  • 1 iso kukkakaali
  • 1 sipuli
  • 200 g pakastepinaattia
  • 2 dl ruoka- tai kasvikermaa
  • 1/6 tl muskottia
  • 1/2-1 tl suolaa

Lisäksi

  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 tl currya
  • 1/2 dl siemensekoitusta
  • 2-3 kukkakaalin kukintoa
  • 1/2 dl cashewpähkinöitä
  • 1 tl hunajaa
  • 1/4 tl sormisuolaa

Valmistusohje

Kukkakaali-pinaattikeitto valmistuu helposti näin:

1. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää paloiteltu kukkakaali ja sipuli. (Jätä vähän kukkakaalia lisäkkeeseen.) Keitä kukkakaali kypsäksi ja lisää keittoon pinaatti. Kuumenna ja soseuta keitto.

2. Lisää keittoon kerma ja mausta muskotillajasuolalla. Kuumenna, peitä kattila kannella ja anna keiton maun tekeytyä hetki.

3. Tee pähkinäinen lisuke. Kaada pienen kattilan pohjalle öljy ja curry. Lisää siemenet, pienet kukkakaalin palat ja pähkinät. Paista niitä noin minuutin ajan sekoitellen. Lisää hunaja, kuumenna ja mausta seos sormisuolalla. Tarjoa kukkakaali-pinaattikeitto tämän lisukkeen kanssa.

Vinkki: Kukkakaali on keventäjän kaveri – 5 ohjetta, joiden avulla loihdit kukkakaalista hyvää ja herkullista tarjottavaa

Lue myös Kotiliesi.fi: Kukkakaalikeitto ja korianteriöljy

X