Kuohkea bataattikeitto ja mantelimurua
Alkukeitto syntyy valmiista bataattisoseesta. Kuohuviini viimeistelee keiton.
Ainekset
- 3 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 hapanta omenaa, esim. Granny Smith -lajiketta
- 25 g voita
- 2 pkt (à 400 g valmista bataattisosetta
- 5 dl valmista kasvislientä
- 1 dl ranskankermaa
- 2 dl kuivaa kuohuviiniä
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Mantelimuru
- 1 dl ruskeita manteleita
- 2 tl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Valmista ensin mantelimuru: Rouhi mantelit veitsellä karkeaksi muruksi. Paahda kuivalla pannulla, kunnes murut saavat hieman väriä. Nosta pannu syrjään ja sekoita joukkoon tilkka oliiviöljyä. Anna jäähtyä.
2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja pilko omenat pieniksi paloiksi. Kuullota sipuleita ja omenoita kattilassa voissa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
3. Lisää kattilaan bataattisose, kasvisliemi ja ranskankerma. Anna keiton kiehua muutama minuutti. Lisää kuohuviini ja mausteet.
4. Kiehauta keitto ja soseuta. Tarkista maku. Tarjoile mantelimurun kanssa.
Lisää alkuruoaksi sopivia keittoja:
Kotiliesi.fi: Tuoretomaattikeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous