Reseptit

Kurkkuohukaiset

Salaatin kera tai pääruoan lisukkeena tarjottavat kurkkuohukaiset voidaan valmistaa myös maidottomina. Tällöin taikinaan lisätään maidon sijasta kivennäisvettä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Skoy

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl ohrajauhoja
  • 3 munaa
  • 1 tuore kurkku
  • 2 dl hienonnettuja yrttejä (esim. tilliä, persiljaa ja kirveliä)
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

paistamiseen:

  • öljyä

Valmistusohje

Herkulliset kurkkuohukaiset voi tarjota salaatin kanssa tai liha- tai kalaruokien lisäkkeenä. Tällä reseptillä syntyy noin 35 kurkkuohukaista. Kurkkuohukaisista saat laktoosittomia, kun käytät maidon sijaan kivennäisvettä.

Vatkaa jauhot maidon joukkoon ja anna taikinan turvota jonkin aikaa. Lisää munat.

Huuhdo ja raasta kurkku. Lisää kurkkuraaste ja hienonnetut yrtit taikinaan. Mausta taikina mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Paista taikinasta ohukaispannussa pieniä ohukaisia.

X