Reseptit

Kurpitsa-sienipasta

Kurpitsasta, herkkusienistä, basilikasta,salviasta, valkosipulista ja kermasta syntyy maukas ja herkullinen kastike pastalle. Ja pasta on valmis alle puolessa tunnissa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Kurpitsa-sienipasta on valmis alle puolessa tunnissa.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g pastaa
  • 400 g talvikurpitsaa
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 200 g herkkusieniä
  • 1 dl kermaa
  • 0.5 tl salviaa
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
  • parmesaaniraastetta

Valmistusohje

Vinkki! Huuhtele kurpitsan siemenet talteen ja paahda ne pannulla lisäkesalaatin joukkoon.

1. Laita pasta kiehumaan. Lohko kurpitsa kuten meloni ja poista pehmeä sisus ja siemenet. Kuutioi kurpitsa ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita ensin kasarissa hetken aikaa. Lisää joukkoon kurpitsapalat ja anna niiden pehmentyä.

2. Viipaloi herkkusienet ja lisää kasariin. Kääntele, kunnes niistä irtoaa nestettä ja ne saavat hieman väriä. Lisää joukkoon kerma ja mausta salvialla. Anna vielä kuumentua.

3. Valuta pasta ja lisää kasariin. Lisää joukkoon hienonnettua tuoretta basilikaa. Kääntele, kunnes ainekset sekoittuvat huolella. Annostele lautasille ja viimeistele annokset parmesaaniraasteella.

X