Reseptit

Kurpitsapuuro

Kurpitsasose antaa kaurapuuroon ihanan täyteläisen maun. Tämä puuro sopii melkein vaikkapa jälkiruoaksi!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Kurpitsapuuro viimeistellään vaahterasiirappilorauksella ja rouhituilla pähkinöillä.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kurpitsapuuro:

  • 2,5 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
  • 5 dl mantelimaitoa
  • 1 dl kurpitsasosetta (ohje alla)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • ripaus muskottipähkinää
  • ripaus suolaa

Kurpitsasose

  • 1 kg kuorittua kurpitsaa kuutioina
  • 1 dl vettä

Tarjoiluun

  • 1 dl rouhittuja pähkinöitä
  • vaahterasiirappia

Valmistusohje

Kurpitsapuuro:

1. Mittaa kattilaan kaurahiutaleet, mantelimaito, kurpitsasose, vaniljasokeri, kaneli ja muskottipähkinä.

2. Sekoita ja kiehauta.

3. Hauduta 5–10 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.

4. Jaa puuro kulhoihin ja viimeistele pähkinärouheella sekä vaahterasiirapilla.

Kurpitsasose:

1. Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta.

2. Hauduta miedolla lämmöllä 20– 30 minuuttia tai kunnes kurpitsapalat ovat pehmeitä. Sekoita välillä.

3. Soseuta sauvasekoittimella.

4. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Sosetta kannattaa tehdä kerralla enemmänkin ja pakastaa.

Herkuttele myös näillä puuroilla:

omenainen uunipuuro

Omenainen uunipuuro

Kookos-suklaapuuro

Kookos-suklaapuuro

kaneli-kauraryynipuuro ja siirappiviikunat

Kaneli-kauraryynipuuro ja siirappiviikunat

Kotiliesi.fi: Taatelispelttipuuro

X