Reseptit

Kurpitsatorttu

Kurpitsatortun voi tarjota kanelilla maustetun vaniljakastikkeen kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

14

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt kauramurotaikinaa

täyte:

  • ½ kg kurpitsaa
  • 2 omenaa
  • tilkka vettä
  • 1 dl sokeria
  • 200 g kevyttuorejuustoa
  • 3 munaa
  • 1 dl rouhittuja saksan- tai pekaanipähkinöitä
  • 1 rkl kanelia

Lisäksi:

  • vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • kanelia

Valmistusohje

Kuori ja paloittele kurpitsa sekä omenat. Poista niistä siemenet. Pane kurpitsan- ja omenanpalat kattilaan. Lisää vesi sekä sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä 20–30 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää. Soseuta aineet sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Anna soseen jäähtyä.

Sekoita tuorejuusto, munat sekä pähkinärouhe jäähtyneen soseen joukkoon ja mausta seos kanelilla.

Kauli sulanut taikina pyöreäksi levyksi ja nosta se piirasvuokaan. Levitä täyte päälle. Paista piirasta 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan tai kunnes täyte on keskeltäkin kiinteä. Peitä piiras paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla tai foliolla, jos pinta uhkaa tummua liikaa.

X