Kurpitsatorttu
Kurpitsatortun voi tarjota kanelilla maustetun vaniljakastikkeen kanssa.
Ainekset
- 1 pkt kauramurotaikinaa
täyte:
- ½ kg kurpitsaa
- 2 omenaa
- tilkka vettä
- 1 dl sokeria
- 200 g kevyttuorejuustoa
- 3 munaa
- 1 dl rouhittuja saksan- tai pekaanipähkinöitä
- 1 rkl kanelia
Lisäksi:
- vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
- kanelia
Valmistusohje
Kuori ja paloittele kurpitsa sekä omenat. Poista niistä siemenet. Pane kurpitsan- ja omenanpalat kattilaan. Lisää vesi sekä sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä 20–30 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää. Soseuta aineet sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Anna soseen jäähtyä.
Sekoita tuorejuusto, munat sekä pähkinärouhe jäähtyneen soseen joukkoon ja mausta seos kanelilla.
Kauli sulanut taikina pyöreäksi levyksi ja nosta se piirasvuokaan. Levitä täyte päälle. Paista piirasta 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan tai kunnes täyte on keskeltäkin kiinteä. Peitä piiras paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla tai foliolla, jos pinta uhkaa tummua liikaa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous