Reseptit

Kurpitsavoi

Levitä leivälle aimo kerros kurpitsavoita ja nauti!

Teksti:
Kira Åkerström-Kekkonen
Kuvat:
Sara Remington

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g kuorittua ja paloiteltua myskikurpitsaa (noin 1 keskikokoinen)
  • 2 tl inkivääriä
  • 2 tl kanelia
  • 30 g suolatonta voita
  • 3/4 dl fariinisokeria (tai maun mukaan)
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 rkl omena- tai appelsiinimehua

Valmistusohje

Maukas kurpitsavoi maistuu vuokaleivän päällä. Levitä leivälle aimo kerros kurpitsavoita ja nauti! Ohjeella syntyy 3 dl kurpitsavoita.

1. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Laita paloiteltu kurpitsa uunivuokaan mausteiden kanssa. Paahda uunissa noin 15 minuuttia, kerran sekoittaen, kunnes palat ovat hieman pehmenneet ja saaneet väriä.

2. Lisää vuokaan voi ja sokeri. Paahda uunissa noin 10 minuuttia, kunnes sokeri on karamellisoitunut, sekoita välillä.

3. Anna kurpitsan jäähtyä ja kaada se lämpimänä monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Lisää joukkoon suola ja mehu.

4. Sekoita, kunnes tahna on sileää. Lisää tarvittaessa nestettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutta.

Kurpitsasta syntyy monenlaista muutakin herkkua. Lue lisää!

X