Reseptit

Kvinoa-mustapapusalaatti

Vehnänalkioöljystä valmistettu kastike tuo salaatille mahtavan täyteläisen maun ja rutkasti hyvää tekevää E- vitamiinia, joka suojaa soluja hapettumiselta.

Teksti:
suVI RÜSTER
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl kvinoaa
  • 2 dl vettä
  • 1 tl ras el hanout -maustesekoitusta
  • 1/2 (150 g) tuorekurkkua
  • 1 verigreippi
  • 1 dl pehmeitä, kuivattuja taateleita
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 dl hienonnettua korianteria tai minttua
  • 1 prk (400 g) mustia papuja
  • 2 rkl kurpitsansiemeniä

Kastike

  • 2 rkl vehnänalkioöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl hunajaa

Valmistusohje

1. Huuhtele kvinoa tiheärei­käisessä siivilässä kylmällä vedellä. Kiehauta vesi katti­lassa. Lisää kvinoa ja ras el ha­nout ­-mausteseos. Keitä kan­nen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä se­ koittaen, kunnes vesi on imey­tynyt ja kvinoa on kypsää. Mausta halutessasi ripauksel­la suolaa. Jäähdytä.

2. Pese kurkku ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori veri­greippi ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Viipaloi taatelit. Hienonna yrtit. Kaada pavut lävikköön, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Sekoita ai­nekset kvinoan joukkoon.

3. Sekoita kastikeainekset kul­hossa. Kaada kvinoasalaatin joukkoon. Sekoita.

Kvinoa sopii salaatteihin:

parsakaali-papusalaatti

Parsakaali-papusalaatti

lohi-kvinoasalaatti

Lohi-kvinoasalaatti

voimasalaatti - kvinoaa, granaattiomenaa, mangoa ja linssejä

Voimasalaatti – kvinoaa, granaattiomenaa, mangoa ja linssejä

Kotiliesi.fi: Kvinoa-nokkossalaatti

X