Reseptit

Kylmä avokado-kurkkukeitto

Hehkeän vihreä avokadokurkkukeitto on hurmaava alkuruoka. Tarjoa keittoa joko mädillä höystettynä tai herneenversoilla koristeltuna kasvisruokaversiona.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 kypsää avokadoa
  • 1 kurkku
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 1–2 vihreää chilinpalkoa
  • 1 sitruunan mehu
  • 6–8 dl kylmää kasvislientä kuutiosta
  • hunajaa tai sokeria
  • suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

  • 2–3 dl vähälaktoosista kuohukermaa
  • 1–2 tl piparjuuritahnaa
  • ripaus suolaa ja sokeria
  • ruohosipulisilppua
  • mätiä ja/tai versoja

Valmistusohje

1. Avokadokeitto ei kestä kovin pitkää säilytystä, joten tee se vasta noin tuntia ennen tarjoamista. Keitto syntyy hetkessä monitoimikoneessa. Voit myös käyttää ainesten soseuttamiseen sauvasekoitinta.

2. Pane paloitellut avokadot ja kurkku sekä kevät- ja valkosipulit monitoimikoneen kulhoon. Lisää sitruunamehu ja soseuta ainekset. Lisää sekaan sen verran kasvislientä, että syntyy sopivan sakea keitto. Mausta keitto suolalla, sokerilla tai hunajalla sekä mustapippurilla. Lisää tarvittaessa sitruunamehua tai chiliä jauheena tai hiutaleina. Pidä keitto kylmässä tarjoiluhetkeen.

3. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Mausta piparjuurella, sokerilla ja suolalla. Tarjoa keitto joko isosta kulhosta tai laseihin annosteltuna. Voit lisätä annosten pinnalle valmiiksi nokareen piparjuurikermaa ja mätiä. Ota huomioon, että kaikki eivät välitä mädistä, joten koristele muutama annos pelkällä kermalla ja versoilla.

X