Reseptit

Kylmäsavulohipizza

Valkoinen pizza tuo vaihtelua perinteiseen tomaattikastikkeella täytetyyn pizzaan.

Teksti:
SuVI RÜSTER
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Tomaattikastikkeen sijaan kylmäsavulohipizza sivellään sinapilla ja sitruunalla maustetulla ranskankermalla.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g ranskankermaa
  • 1 rkl dijonsinappia
  • 1 luomusitruunan raastettu kuori
  • 3 dl raastettua gruyerejuustoa
  • 150 g kylmäsavulohiviipaleita
  • 1 rkl kapriksia
  • kourallinen salvianlehtiä

Lisäksi

  • 1 annos haluamaasi pizzapohjaa

Valmistusohje

1. Sekoita ranskankerma, dijonsi­nappi ja sitruunankuoriraaste keskenään kulhossa.

2. Levitä seos pizzapohjan päälle. Ripottele pinnalle raastettua gruyerejuustoa. Levitä päälle kylmäsavulohiviipaleita, kapriksia ja salvianlehtiä.

3. Kypsennä 225­ asteisessa uu­nissa pohjan paistoajan mukaan 15–25 minuuttia.

Pizza maistuu maniosti myös ilman tomaattikastiketta:

pizza bianco

Pizza Bianco

Pizza_bianca

Pizza Bianca: Ranskankermaa, artisokkaa ja herkkusieniä

Juusto_viikunapizza

Suolaisen makea pizza: Juustoja, viikunaa ja päärynää

Kotiliesi.fi: Boysenmarja-tortillapizzat

X