Labneh – libanonilainen jogurttijuusto
Alun perin Libanonista kotoisin oleva labneh on valutetusta jogurtista valmistettu kermaisen pehmeä levite tai juusto. Kiinteäksi valutetun jogurtin voi maustaa makeaksi jälkiruoaksi tai höystää yrteillä ja oliiviöljyllä leivän levitteeksi.
Ainekset
- 500 g turkkilaista jogurttia
- 1/4 tl suolaa
Yrttilabnehiin
- 1 dl silputtuja yrttejä (korianteria, basilikaa, minttua)
- 1 raastettu valkosipulinkynsi
- mustapippuria
- suolaa
Hunajalabnehiin
- 1–2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl raastettua sitruunan kuorta
- kardemummaa
- hunajaa
Valmistusohje
1. Sekoita jogurttiin suola. Pane jogurtti valumaan kaksinkertaisella harsokankaalla vuorattuun siivilään. Tai käytä kahta suodatinpaperilla vuorattua kahvinsuodatinta. Peitä jogurtti kelmulla ja nosta siivilä tai suodatin astian päälle, johon jogurtista irtoava neste voi valua.
2. Anna jogurtin valua 1 vrk, jonka jälkeen se on kermaisen pehmeää tahnaa. Voit myös jatkaa valuttamista 1–2 vuorokautta lisää, jolloin jogurtista syntyy käsin muovailtavan paksua juustomassaa.
3. Mausta labneh makusi mukaan. Tarjoa makeaa labnehia esimerkiksi marjojen kanssa ja yrttilabnehia hyvän leivän kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous