Lakkariisi
Lakkariisi on herkullinen jälkiruoka tai välipala, johon voi käyttää hyödyksi ylijääneen riisipuuron.
Ainekset
- 3 dl keitettyä puuroriisiä tai riisipuuroa
- 3 dl kuohukermaa
- 3 rkl sokeria
- 400 g lakkoja
- 1 dl lakkahilloa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- noin 2 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Keitä riisi tai riisipuuro pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele kylmällä vedellä.
2. Painele lakat sileäksi soseeksi siivilän läpi. Säästä muutamia kokonaisia lakkoja koristeeksi.
3. Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi. Kääntele kermavaahtoon riisit, lakkasose ja -hillo. Mausta lakkariisi sitruunakuorella ja -mehulla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous