Reseptit

Lakkariisi

Lakkariisi on herkullinen jälkiruoka tai välipala, johon voi käyttää hyödyksi ylijääneen riisipuuron.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 dl keitettyä puuroriisiä tai riisipuuroa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 rkl sokeria
  • 400 g lakkoja
  • 1 dl lakkahilloa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • noin 2 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Keitä riisi tai riisipuuro pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele kylmällä vedellä.

2. Painele lakat sileäksi soseeksi siivilän läpi. Säästä muutamia kokonaisia lakkoja koristeeksi.

3. Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi. Kääntele kermavaahtoon riisit, lakkasose ja -hillo. Mausta lakkariisi sitruunakuorella ja -mehulla.

X