Reseptit

Lammascarpaccio ja vuohenjuustokastike

Pehmeä vuohenjuustokastike täydentää karitsan ulkofileestä valmistetun lammascarpaccion. Tarjoa lisänä fenkoli-rucolasalaattia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Lammascarpaccio arvoisensa kastikkeen kanssa on mainio juhla-aterian alkupala.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lammascarpaccio

  • 300-400 g karitsan ulkofileetä
  • 1 rkl voi-oliiviöljyseosta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 tl silputtua rosmariinia
  • 2 rkl pieniä kapriksia
  • 2-3 rkl parmesaanilastuja

Kastike

  • 125 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 1/2 dl ranskankermaa
  • 1/2 dl parmesaaniraastetta
  • 1/2 tl worcesterkastiketta
  • (1 pieni valkosipulinkynsi)
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • noin 2 rkl valkoviiniä tai maitoa

Valmistusohje

Lammascarpaccio valmistuu helposti näin:

1. Ota fileet puoleksi tunniksi huoneenlämpöön. Sido fileet halutessasi pyöreämmiksi lihanarulla.

2. Kuumenna öljy-voiseos kuumaksi valurautapannulla. Ruskista fileet hyvin nopeasti pinnaltaan ruskeiksi. Sisältä liha saa jäädä täysin punaiseksi. Nosta fileet lautaselle, mausta suolalla ja pippurilla. Kääri fileet kelmuun ja pane pakastimeen vähintään kahdeksi tunniksi. Liha saa jäätyä kokonaankin.

3. Sekoita kastikeainekset keskenään sähkövatkaimella. Ohenna kastike valkoviinillä tai maidolla.

4. Leikkaa kohmeinen lampaanliha läpikuultavan ohuiksi viipaleiksi. Pane viipaleet öljyllä sipaistulle vadille tai lautasille. Ripottele päälle kapriksia ja parmesaanilastuja.

Tarjoa lisänä kastiketta ja fenkoli-rucolasalaattia.

Vinkki: Kokeile myös porocarpacciota ja piparjuurikastiketta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet lohi-kuhacarpaccion

X