Lammasgalettet
Rustiikit lammasgalettet täytetään lampaanjauhelihalla, vuohenjuustolla ja kesäkurpitsalla. Galettet tarjotaan freekeh-salaatin kanssa.
Ainekset
Pohja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl ruisjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 dl kylmää vettä
- 2 dl rypsiöljyä
Päälle
- 2 dl ranskankermaa
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 150 g pehmeää vuohenjuustoa
- 300 g lampaanjauhelihaa
- 1 rkl balsamicoa
- 1 tl hunajaa
- 1 tl oreganoa
- 1 tl minttua
- 1 tl juustokuminaa
- 1/2 tl kanelia
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 2 punasipulia
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Aloita valmistelemalla täyte: Mausta ranskankerma murskatulla valkosipulilla. Murenna joukkoon 100 g vuohenjuustoa. Paahda jauheliha pannulla ruskeaksi. Mausta balsamicolla, hunajalla, yrteillä, juustokuminalla, kanelilla sekä suolalla. Leikkaa kesäkurpitsa ja sipulit hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kääntele öljy viipaleiden joukkoon. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
2. Tee seuraavaksi pohja: Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää vesi ja öljy. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päällä kolmeksi halkaisijaltaan noin 25 sentin kokoiseksi pohjaksi.
3. Jaa pohjien päälle ranskankerma, jauhelihaseos ja sipulit sekä kesäkurpitsa. Jätä pohjasta noin 3 cm:n reunus tyhjäksi. Käännä reunat täytteen päälle. Paista piirakoita 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarkista, että pohja on varmasti kypsä. Murenna loput vuohenjuustosta valmiin galetten pinnalle. Tarjoa galettet freekeh-salaatin kanssa.
Lisää leivonnaisia lampaanjauhelihasta:
Kotiliesi.fi: Punajuuri-lammaspiiraat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous