Reseptit

Lammaskepakot

Lammaskepakot voi tarjota kuumina tai haaleina. Lisänä maistuu leipä, joka kuuluu meze-pöytään. Se voi olla olla esimerkiksi pitaleipää tai pehmeää rieskaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g karitsanjauhelihaa
  • 1 dl silputtua minttua ja lehtipersiljaa
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 raastettua valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Sivelyyn

  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl soijaa
  • 1/2 tl (savu)paprikaa
  • 1/4 tl chilijauhetta

Kastike

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 tl seesamöljyä
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

Lammaskepakot tehdään näin:

1. Sekoita jauheliha, yrttisilppu ja mausteet keskenään. Muotoile taikinasta kahdeksan pitkulaista kepakkoa. Pane kepakot uunivuokaan.

2. Sekoita mausteöljy ja sivele puolet siitä kepakoiden pintaan. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Käännä kepakot ja sivele mausteöljyllä. Kypsennä edelleen noin 5 minuuttia.

3. Sekoita seesamiöljy ja suola jogurtin joukkoon ja tarjoa lammaskepakoiden kanssa.

Lisää jauhelihaa Lähi-idän mausteilla:

kofta-vartaat ja shirazi-salaatti

Kofta-vartaat ja shirazi-salaatti

 

lihapullat

Itämaisittain maustetut lammaspyörykät

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään turkkilaiset varraslihapullat

X