Reseptit

Lämmin jokirapusalaatti

Jokiravuista, pinaatinlehdistä, rucolasta ja basilikasta syntyy herkullinen salaatti. Nauti salaatti keitettyjen viiriäisenmunien kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 200 g suolaliemeen säilöttyjä jokiravunpyrstöjä
  • 3 valkosipulinkynttä viipaleina
  • 3 rkl oliivi- tai pähkinäöljyä
  • 150 g tuoreita pinaatinlehtiä
  • ½ kerää amerikansalaattia
  • kourallinen rucolaa ja basilikaa
  • 1–2 rkl sitruunamehua
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

 

1. Kiehauta viipaloidut valkosipulinkynnet öljyssä vokissa tai paistokasarissa. Lisää pinaatinlehdet ja kuumenna pari minuuttia sekoitellen. Lisää suikaloitu amerikansalaatti, rucola ja basilika.

2. Mausta salaatti suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Sekoita ja annostele lämmin salaatti lautasille.

3. Nosta päälle jokiravunpyrstöt ja tarjoa hyvän leivän ja keitettyjen viiriäisenmunien kanssa.

X