Reseptit

Lämmin lohileipä

Ruokaisat lohileivät sopivat mainiosti myös lounaaksi.

Teksti:
Anna Kara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tsatsiki

  • 1 purkki (130 g) rasvatonta kreikkalaista jogurttia
  • pala (noin 10 cm) kurkkua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 tl valkoista balsamicoa

Lohiperhoset

  • 2 lohiperhosta
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 sitruuna
  • 1 tl rypsiöljyä

Lisäksi

  • 4 vähäsuolaista täysjyväruisleipää
  • 1 ruukku rucolaa
  • 1 sitruuna

Valmistusohje

1. Valmista ensin tsatsiki. Raasta kurkku ja purista raastamisen yhteydessä tullut enin neste pois ja sekoita jogurtin sekaan. Purista valkosipuli jogurttiin ja lisää muut mausteet. Tarkista maku. Laita tsatsiki jääkaappiin odottamaan.

2. Puolita lohiperhoset siten, että saat niistä kaksi leivän kokoista annospalaa. Mausta neljä lohipalaa suolalla, mustapippurilla ja sitruunalla. Paista lohet kypsäksi öljytyllä pannulla.

3. Lämmitä leivät joko leivänpaahtimessa tai kuivalla paistinpannulla. Kokoa lämpimän leivän päälle rucolaa, 1-2 lusikallista tsatsikia sekä lohi. Koristele leipä vielä rucolalla, tsatsikilla sekä sitruunaviipaleella. Syö heti.

1 annos: 265 kcal/1140 kJ

X