Lämmin punajuurisalaatti
Punajuuri ja sinihomejuusto ovat maukas pari.
Ainekset
- 2 punasipulia
- 5 punajuurta
- öljyä
- mineraalisuolaa
- sokeria
- rouhittua mustapippuria
- kuivattua meiramia
- kuivattua basilikaa
- ½ dl balsamiviinietikkaa
- (tilkka kasvislientä)
- salaatinlehtiä
- 150 g sinihomejuustoa (laktoositonta, rasvaa 17%)
- tuoreita yrttejä
Valmistusohje
Kuori ja lohko punasipulit sekä punajuuret.
Kuumenna tilkka öljyä pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää punasipuli- ja punajuurilohkot. Kuullota niitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Mausta lohkot maun mukaan mineraalisuolalla, sokerilla ja mustapippurilla sekä kuivatuilla yrteillä.
Lisää viinietikka sekä tarvittaessa tilkka kasvislientä. Hauduta punasipuli- ja punajuurilohkoja miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä.
Huuhdo, kuivaa ja revi salaatinlehdet. Levitä ne vadille. Kumoa punasipuli- ja punajuurilohkot haudutusliemineen salaatinlehtien päälle.
Leikkaa sinihomejuusto viipaleiksi tai kuutioiksi tai murenna se. Levitä juusto muiden aineiden päälle. Koristele salaatti tuoreilla yrteillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous