Lampaanjauhelihapihvit ja uunijuurekset
Mehevät jauhelihapihvit valmistuvat vaihteeksi lampaanjauhelihasta. Tarjoa lisänä herkullisia uunijuureksia.
Ainekset
Juurekset:
- 4 perunaa
- 2-4 porkkanaa
- 2 punasipulia
- ½ mukulaselleriä
- ½ lanttua
- 1 kokonainen valkosipuli
- öljyä
- mineraalisuolaa
- rouhittua mustapippuria
pihvit:
- 1 dl korppujauhetta
- 1 dl vettä
- 1 dl kevytruokakermaa tai kasvisrasvavalmistetta
- 1 sipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 400 g lampaan paistijauhelihaa
- 1 muna
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 tl kuivattua rosmariinia
- mineraalisuolaa
- rouhittua mustapippuria
täyte:
- 100 g salaatti- tai fetajuustoa
- tuoretta rosmariinia tai timjamia
Valmistusohje
Kuori ja lohko perunat, porkkanat, punasipulit, mukulaselleri sekä lanttu. Kiehauta kokonainen valkosipuli, irrota kynnet ja kuori ne. Pane kaikki lohkotut kasvikset ja kokonaiset valkosipulinkynnet kulhoon. Lorauta öljyä joukkoon ja mausta aineet maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Kumoa kasvikset leivinpaperin päälle uunipannuun tai suureen uunivuokaan.
Pane korppujauhe ja neste kulhoon. Anna turvota noin viisi minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Lisää ne kulhoon. Lisää myös jauheliha, muna, raastettu sitruunankuori ja rosmariini. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Mausta taikina maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.
Tee taikinasta öljytyin käsin kahdeksan ohutta pihviä. Jaa juusto neljään osaan ja levitä se neljän pihvin päälle. Ripottele mausteeksi hienonnettua tuoretta timjamia tai rosmariinia. Nosta toiset pihvit päälle ja ummista reunat hyvin.
Nosta pihvit juuresten viereen ja kypsennä ruokaa 200 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia. Käännä pihvit kerran kypsentämisen puolivälissä.
Tarjoa lisänä raikasta salaattia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous