Reseptit

Lampaanpaistia sitruuna-anjoviskastikkeella

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1,5–2 kilon luuton lampaanpaisti
  • 3 kpl valkosipulinkynsiä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1.5 dl valkoviiniä
  • 1 kpl sitruuna viipaleina

kastike:

  • 4 fileetä italialaista anjovista eli sardellia
  • 2 dl vähäsuolaista lihalientä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1.5 dl kuohukermaa
  • 0.5 rkl maissitärkkelystä
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

Hienonna valkosipuli ja sekoita öljyn joukkoon. Lisää suolaa ja mustapippuria. Hiero seos lihan sisään ja pintaan. Työnnä paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari ja pane 220-asteiseen uuniin 15 minuutiksi.

Laske lämpö 100 asteeseen. Levitä paistin pintaan ohuiksi viipaleiksi leikattu sitruuna ja paista, kunnes mittari näyttää sisälämmöksi 57–50 astetta. 57, jos pidät raaemmasta lihasta, 60, jos kypsemmästä. Kääri liha kevyesti folioon ja anna levähtää.

Murskaa anjovikset lihan paistovuokaan ja lisää liemi. Pidä uunissa hetki ja siivilöi kattilaan. Lisää 1 dl kermaa, jonka joukkoon on sekoitettu maissitärkkelys ja anna kiehua sekoittaen 5 minuuttia. Lisää sitruunan kuori ja persilja ja tarkista maku. Jos kastike on liian suolaista, lisää vähän kermaa.

Vaahdota kastike sauvasekoittimella juuri ennen tarjoilua.

 

X