Lampaanpaistia sitruuna-anjoviskastikkeella
Ainekset
- 1,5–2 kilon luuton lampaanpaisti
- 3 kpl valkosipulinkynsiä
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 1.5 dl valkoviiniä
- 1 kpl sitruuna viipaleina
kastike:
- 4 fileetä italialaista anjovista eli sardellia
- 2 dl vähäsuolaista lihalientä
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1.5 dl kuohukermaa
- 0.5 rkl maissitärkkelystä
- 1 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
Hienonna valkosipuli ja sekoita öljyn joukkoon. Lisää suolaa ja mustapippuria. Hiero seos lihan sisään ja pintaan. Työnnä paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari ja pane 220-asteiseen uuniin 15 minuutiksi.
Laske lämpö 100 asteeseen. Levitä paistin pintaan ohuiksi viipaleiksi leikattu sitruuna ja paista, kunnes mittari näyttää sisälämmöksi 57–50 astetta. 57, jos pidät raaemmasta lihasta, 60, jos kypsemmästä. Kääri liha kevyesti folioon ja anna levähtää.
Murskaa anjovikset lihan paistovuokaan ja lisää liemi. Pidä uunissa hetki ja siivilöi kattilaan. Lisää 1 dl kermaa, jonka joukkoon on sekoitettu maissitärkkelys ja anna kiehua sekoittaen 5 minuuttia. Lisää sitruunan kuori ja persilja ja tarkista maku. Jos kastike on liian suolaista, lisää vähän kermaa.
Vaahdota kastike sauvasekoittimella juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous