Lämpimät sinappisilakat ja omenasalaatti
Sinapilla hunnutetut silakkafileet maistuvat sekä kuumina että kylminä leivän päällä. Jos haluat hienostella, voit nylkeä fileet nahattomiksi. Tarjoa lisäksi omenasalaattia.
Ainekset
- 300 g silakkafileitä
- 3/4 tl suolaa
- valkopippuria
- 3 rkl silputtua tilliä
- 2 rkl makeaa sinappia
- 1 rkl dijon-sinappia
- 1 dl ranskankermaa
- korppujauhoja
salaatti
- 2 vihreää omenaa
- 1/2 dl ranskankermaa
- 1/2 dl majoneesia
- 2 tl piparjuuritahnaa
- 1-2 rkl sitruunamehua
- 172 dl tillisilppua
- ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Mausta silakkafileet lihapuolelta suolalla, pippurilla ja tillisilpulla. Taita fileet takaisin kalan malliin ja lado vieriviereenvoideltuunuunivuokaan.
2. Sekoita sinapit ranskankermaan. Levitä seos silakoiden päälle. Ripottele pinnalle kevyt kerros korppujauhoja. Kypsennä silakoita 200-asteisen uunin ylätasolla noin 20 minuuttia.
3. Kuori ja suikaloi omenat. Sekoita joukkoon muut aineet. Mausta ripauksella suolaa.
Silakasta on moneksi:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous