Lanttulaatikko
Nappaa tästä perinteisen lanttulaatikon resepti.
Ainekset
Lanttulaatikko
- 1 kg lanttua
- vettä
- suolaa
- noin 1 dl lanttujen keitinlientä (tai kermaa)
- ½ dl vehnäjauhoja
- 2 munaa
- 2 rkl siirappia
- suolaa maun mukaan
- 1 ripaus inkivääriä
- 1 ripaus muskottipähkinää
- 1 ripaus valkopippuria
Valmistusohje
Lanttulaatikko tehdään näin:
Lanttulaatikko on simppeli valmistaa ja itse tehtynä se hakkaa mennen tullen kaupan valmislaatikot.
Pese, kuori ja paloittele lantut. Keitä palat pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta palat, ota keitinliemi talteen ja soseuta lantut sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
Sekoita lanttusoseeseen neste, jauhot, munat sekä mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista lanttulaatikkoa 150 asteen uuninlämmössä kypsäksi. Paistamiseen kuluu aikaa noin kaksi tuntia.
Saatat pitää myös juureslaatikosta, hurmaavasta peruna-lanttugratiinista tai granaattiomenan siemenillä höystetystä trendikkäistä mausteisista lanttutikuista.
Katso myös: Perinteiset laatikot tuovat joulun ruokapöytään – nappaa tästä herkulliset ohjeet, joilla onnistut!
Lue myös Kotiliesi.fi:n sivuilta vinkkejä, esimerkiksi : Maukasta jouluruokaa kasvissyöjille – ohjeet alkuruoista jälkiruokiin
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous