Lasimestarin kasvikset
Lasimestarin kasvikset ovat kaunis lisuke joulupöytään.
Ainekset
- 200 g porkkanaa
- 200 g lanttua
- ½ kukkakaalia
- 2 punasipulia
- 1 nippu tilliä
Liemi
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 2 dl vettä
- 1 ¼ dl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1 tl korianterinsiemeniä
- 6 maustepippuria
- 3 neilikkaa
- 1 tähtianis
- 2 laakerinlehteä
Valmistusohje
1. Kuumenna mausteliemen ainekset kiehuviksi ja hauduta hiljalleen viitisen minuuttia.
2. Leikkaa porkkanat ja lanttu 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Jaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Keitä porkkana- ja lanttukuutioita 10 minuuttia suolatussa vedessä. Lisää kukkakaalit mukaan kolmeksi viimeiseksi minuutiksi.
3. Kaada kasvikset siivilään ja huuhdo kylmällä vedellä, jotta kypsymien lakkaa. Lado kasvikset purkkiin kerroksittain sipulin ja tillin kanssa. Kaada päälle jäähtynyt liemi mausteineen.
4. Anna kasvisten maustua jääkaapissa vähintään vuorokauden ajan. Tarjoa kasvikset lisukkeena jouluaterialla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous