Lehtipihvit ja vokkikasvikset
Lehtipihvi on helppo valmistaa itse. Vokkaa vihanneksia kaveriksi ja ateria on valmis!
Ainekset
- 2 lehtipihviä
- tilkka öljyä
- suolaa, mustapippuria
- 1 tl seesaminsiemeniä
- 1 pieni parsakaali
- 1 iso porkkana
- 3 valkosipulinkynttä
- öljyä
- tilkka soijakastiketta
- 1 tl makeaa soijakastiketta
Valmistusohje
1. Sipaise lehtipihveihin öljyä, mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Anna pihvien olla huoneenlämmössä sillä välin, kun valmistelet kasvikset.
2. Irrota parsakaalista kukinnot ja höyrytä niitä vähässä vedessä noin 3 minuuttia. Jäähdytä siivilässä kylmän veden alla. Kuori ja suikaloi porkkanat, viipaloi valkosipulinkynnet.
3. Kuumenna vokissa loraus öljyä. Paista parsakaaleja pari minuuttia, lisää porkkanasuikaleet ja valkosipuliviipaleet. Jatka paistamista pari minuuttia. Mausta tilkalla soijakastiketta.
4. Kuumenna paistinpannu ja paista pihvejä ensin minuutti maustamattomalta puolelta ja sitten minuutti maustetulta puolelta. Lorauta vähän makeaa soijakastiketta pihvien päälle. Nauti pihvi kasvisten kera heti valmistumisen jälkeen.
Katso myös:
Lehtipihvit kasvisten kera, Ruoka.fi
Naudan sisäfileepihvi ja perunapaistos, Ruoka.fi
Marinoitu naudanfilee, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous