Reseptit

Lehtipihvit ja vokkikasvikset

Lehtipihvi on helppo valmistaa itse. Vokkaa vihanneksia kaveriksi ja ateria on valmis!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurrinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 lehtipihviä
  • tilkka öljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • 1 tl seesaminsiemeniä
  • 1 pieni parsakaali
  • 1 iso porkkana
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • tilkka soijakastiketta
  • 1 tl makeaa soijakastiketta

Valmistusohje

1. Sipaise lehtipihveihin öljyä, mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Anna pihvien olla huoneenlämmössä sillä välin, kun valmistelet kasvikset.

2. Irrota parsakaalista kukinnot ja höyrytä niitä vähässä vedessä noin 3 minuuttia. Jäähdytä siivilässä kylmän veden alla. Kuori ja suikaloi porkkanat, viipaloi valkosipulinkynnet.

3. Kuumenna vokissa loraus öljyä. Paista parsakaaleja pari minuuttia, lisää porkkanasuikaleet ja valkosipuliviipaleet. Jatka paistamista pari minuuttia. Mausta tilkalla soijakastiketta.

4. Kuumenna paistinpannu ja paista pihvejä ensin minuutti maustamattomalta puolelta ja sitten minuutti maustetulta puolelta. Lorauta vähän makeaa soijakastiketta pihvien päälle. Nauti pihvi kasvisten kera heti valmistumisen jälkeen.

Katso myös:

Lehtipihvit kasvisten kera, Ruoka.fi
Naudan sisäfileepihvi ja perunapaistos, Ruoka.fi
Marinoitu naudanfilee, Kotiliesi.fi

X