Reseptit

Leivitetyt ahvenfileet

Leivitetyt ahvenfileet maistuvat hernehummuksen kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g ahvenfileitä
  • 1 tl suolaa
  • 2 munaa
  • 2–3 dl panko-korppujauhoja
  • 1/4 tl pippuria

Paistamiseen

  • voi-öljyseosta

Valmistusohje

1. Nypi fileistä tarkoin pois ruodot. Ripottele kaloille 1/2 tl suolaa ja anna maustua parikymmentä minuuttia.

2. Riko munat syvälle lautaselle ja vatkaa niitä kevyesti. Kaada pankojauhot toiselle lautaselle. Mausta jauhot lopulla suolalla ja pippurilla.

3. Kääntele kalafileitä ensin munaseoksessa ja sitten pankojauhoissa.

4. Kuumenna paistinpannulla reilusti voi-öljyseosta. Paista fileet kauniin ruskeiksi ja rapeiksi kohtalaisella lämmöllä. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja hernehummuksen kanssa.

Lisää ahvenherkkuja:

188519-paistetut_ahvenet.jpg

Paistetut ahvenet ja inkivääri-limettikastike

188521-ahvenkeitto.jpg

Ahvenkeitto

732173-kalarullat.jpg

Kalarullat

Kotiliesi.fi: Grillatut ahvenet

X