Lempiruoka: Uunissa paahdettua kurpitsaa ja labnehia

Lempiruoka: Uunissa paahdettua kurpitsaa ja labnehia 

Mainos
vähintään vuorokausi
Keskitaso

Ainekset

Labneh:

3 dl turkkilaista jogurttia
1/2 tl suolaa
1 punainen chili
1 dl manteleita

Kurpitsa:

1 (n. 1kg) myskikurpitsaa
1/4 dl oliiviöljyä
2 rkl Urtekram Provencen yrtit -mausteseosta
2 rkl Urtekram rakuunaa
1 rkl Urtekram chilihiutaleita
1 tl suolaa
1/4 dl siirappia

Valmistusohje

Aloita labnehin valmistus edellisenä päivänä. Vuoraa siivilä harsokankaalla ja laita siivilä kulhon päälle niin, ettei se osu kulhon pohjaan. Sekoita suola jogurtin joukkoon ja nosta jogurtti siivilään. Nosta jogurttiseos jääkaappiin valumaan vähintään 12 tunniksi. Nostele valunut jogurttimassa seuraavana päivänä tarjoilukulhoon. Poista halutessasi chilistä siemenet ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Paahda mantelit kuivalla pannulla ja rouhi ne karkeasti. Ripottele chili ja mantelit labnehin päälle.

Laita uuni kuumenemaan 225-asteeseen. Pese myskikurpitsa ja halkaise se. Poista siemenet lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi ja nosta lohkot uunipellille. Sekoita oliiviöljy ja mausteet siirappia lukuun ottamatta keskenään. Hiero seos kurpitsoihin. Valuta lopuksi siirappi kurpitsoiden päälle. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat kypsiä ja reunat ovat ruskistuneet. Tarjoa kurpitsalohkot lämpiminä labnehin kanssa.

Lempiruoka-blogi osallistuu Ruoka.fi:n ja Urtekramin maustehaasteeseen.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat