Lihapulla-minestrone
Lihapullat kypsyvät näppärästi minestronen joukossa ja säilyvät samalla kosteina ja mehevinä.
Ainekset
Lihapulla-minestrone
- 1 sipuli
- tilkka oliiviöljyä
- 400 g paistijauhelihaa
- 1 dl raastettua kuivaa leipää
- 1 dl hienonnettua salviaa ja basilikaa
- 1 kananmuna
- 2 dl kuohukermaa
- 1–1 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Minestrone
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- pala selleriä
- 2–3 porkkanaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 l paseerattua tomaattia
- 1 l tuhtia lihalientä
- 2 laakerinlehteä
- ripaus cayennenpippuria
- 2 tl sokeria
- suolaa ja mustapippuria
- 1 dl pientä pastaa
- kourallinen tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Lihapulla-minestrone valmistuu helposti näin:
1. Sekoita ensin lihapullataikina. Kuori ja hienonna sipuli, ja kuullota se pehmeäksi öljytilkassa. Sekoita jauhelihan joukkoon jäähtynyt sipuli, leipäraaste, yrtit, kananmuna, kerma, suola ja mustapippuri. Vaivaa taikinaa puuhaarukalla hetki ja jätä sivuun odottamaan.
2. Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli, kuutioi selleri ja porkkanat. Kuumenna oliiviöljy isossa kattilassa tai padassa, ja kuullota sipuleita sekä juureksia hetki. Lisää paseerattu tomaatti ja lihaliemi sekä mausteet. Kiehauta ja hauduta kannen alla 20 minuuttia. Lisää pasta.
3. Pyöritä lihapullat valmiiksi, ja nostele ne pataan kypsymään. Hauduttele vielä 15–20 minuuttia, niin että lihapullat kypsyvät.
4. Viimeistele lihapulla-minestrone tuoreella basilikalla.
Vinkki: Kokeile myös itämaista lihapullakeittoa tai Teresa Välimäen fiinimpää lihapullakeittoa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy lihapulla-tortellinikeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous