Reseptit

Limemarinoidut siikafileet ja parsa-perunapaistos

Limemarinoidut siikafileet tarjotaan parsa-perunapaistoksen kanssa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g siikafileetä
  • 1 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 2 tl oliiviöljyä
  • ripaukset suolaa ja sokeria

Paistos:

  • 2 nippua vihreää parsaa
  • 400 g keitettyjä varhaisperunoita
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3-4 kevätsipulinvartta hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria

kastike:

  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • ripaus suolaa
  • 3 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Valmista kastike. Murskaa kananmunat haarukalla ja sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään. Nosta kastike jääkaappiin tekeytymään.

2. Leikkaa siikafileet annospaloiksi. Sekoita limetin mehu, raastettu kuori ja oliiviöljy pienessä kulhossa. Valele mausteliemi fileille. Mausta fileet myös kevyesti suolalla ja sokerilla. Jätä maustumaan.

3. Leikkaa parsojen tyvestä pois parin kolmen sentin puiseva pala. Halkaise parsat pituussuunnassa, puolita perunat ja revi pinaateista kovat lehtiruodit. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää perunat. Paista niitä hetki ja lisää parsat, pinaatti ja hienonnettu kevätsipuli. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla maun mukaan. Paista 2–3 minuuttia.

4. Paista toisella pannulla siikafileet nopeasti molemmin puolin. Tarjoile parsa-perunapaistoksen ja kananmuna-kermaviilikastikkeen kanssa.

X