Reseptit

Limetti-hunajalohi

Kalalle suositellaan sitruunaa, mutta myös limetti ajaa saman asian! Yhdessä hunajan kanssa sitrushedelmä antaa lohelle loistavan maun.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g ruodotonta lohifileetä
  • 1/2 dl limettimehua
  • 1 (luomu)limetin raastettu kuori
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1-1 1/2 tl hiutalesuolaa
  • valko- tai mustapippuria
  • pinnalle limettiviipaleita

Valmistusohje

Uunilohi saa tässä mehevässä versiossa mausteekseen limetin raastettua kuorta ja hunajaa. Jos haluat limetti-hunajalohen pintaan hyvän värin, pane se hetkeksi grillivastuksen alle kypsennyksen loppupuolella. Provencelainen kasvishöystö ratatouille on oiva kumppani lohelle. Poimi maukas limetti-hunajalohen resepti tästä.

Raasta yhdestä kuumalla vedellä ja harjalla pestystä limetistä kuori. Lisää sekaan limettimehu, hunaja ja öljy. Leikkaa lohifilee nahattomiksi annospaloiksi ja pane palat uunivuokaan. Kaada limettiliemi kalojen päälle, mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua huoneenlämmössä parikymmentä minuuttia.

Pane kalapalojen päälle limettiviipaleet. Kypsennä kala 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä, sillä limetti-hunajalohi on parhaimmillaan, kun se on sisältä vielä roosanväristä ja mehevän kosteaa.

X