Limettilohi ja lämmin salaatti

Limettilohi ja lämmin salaatti 

4 annosta
30-60 min
Keskitaso

Ainekset

500 g lohifileetä
2 limettiä
suolaa
limepippuria

Salaatti

1 fenkoli
250 g parsakaalia
150 g sokeriherneenpalkoja
öljyä
1 sitruunan mehu
suolaa
limepippuria
rucolaa
viinisuolaheinää tai punamangoldia

Valmistusohje

Limettilohen kanssa voi tarjota mustariisiä. Siinä on paljon antioksidantteja, jotka ovat kuntoilijalle tärkeitä.

1. Raasta limeteistä kuori ja hiero raaste lohifileen pintaan. Leikkaa filee neljään osaan. Paista lohipalat kauniin ruskeiksi ja sisältä mehevän kypsiksi grillissä tai paistinpannussa. Mausta suolalla ja limepippurilla.

2. Huuhdo ja suikaloi fenkoli. Huuhdo ja paloittele parsakaali sekä sokeriherneenpalot. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää fenkoli, parsakaali ja sitruunamehu. Hauduta niitä muutama minuutti. Lisää sokeriherneenpalot ja jatka hauduttamista, kunnes kaikki kasvikset ovat napakan kypsiä. Mausta maun mukaan suolalla ja limepippurilla.

3. Huuhdo ja kuivaa rucola ja viinisuolaheinä tai punamangoldi. Levitä salaatinlehdet tarjolle. Nosta haudutetut vihannekset ja paistetut lohipalat päälle.

4. Tarjoa keitetyn täysjyväriisin, villiriisin tai mustariisin kanssa.

Katso myös:

Limetti-hunajalohi, Ruoka.fi

Yrttilohi ja kurkkusalaatti, Ruoka.fi

Lohikääröset, Kotiliesi.fi

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat