Reseptit

Linssi-broilerikeitto

Linssi-broilerikeitto syntyy broilerinfileistä, punaisista linsseistä ja juureksista. Tuoreat yritit kruunaavat tämän broilerikeiton. Nauti keitto ruisleivän kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Linssi-broilerikeitto

  • 2 kpl broilerin rintafileetä
  • 1 kpl sipuli
  • 2-3 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 kpl porkkanaa
  • 1 kpl palsternakka
  • kpl puolikas mukulaselleriä
  • 1 tilkka öljyä
  • 1 l kasvislientä
  • 1 prk (370–390 g) yrteillä maustettua tomaattimurskaa
  • 3 dl punaisia linssejä
  • pinnalle:
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Linssi-broilerikeitto maistuu ruisleivän kanssa.

Leikkaa broilerin rintafileet suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi juurekset. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa. Lisää broilerisuikaleet ja ruskista ne joka puolelta kauniin värisiksi. Lisää sipuli sekä valkosipuli ja jatka paistamista hetki. Lisää juurekset ja pyörittele pari minuuttia.

Lisää kasvisliemi ja tomaattimurska kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Huuhdo linssit ja lisää ne muiden aineiden joukkoon. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia, kunnes sekä juurekset että linssit ovat kypsiä.

Viimeistele ja mausta linssi-broilerikeitto tuoreilla yrteillä.

Katso myös: Chimichurri-broileri

Katso myös Kotiliesi.fi: Broilerin fileesuikale, koipireisi vai paistileike? – Katso, mikä sopii mihinkin ruokaan

X