Reseptit

Linssi-porkkanakeitto

Terveellistä ja edullista arkiruokaa! Linssi-porkkanakeitto on oikea proteiinipommi, sillä hernekasveihin kuuluvat linssit sisältävät runsaasti kasviproteiineja. Porkkana puolestaan tuo keittoon rutkasti kuitua ja hauskaa väriä!

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 prk (285/170 g) esikeitettyjä vihreitä linssejä
  • 500 g porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 0.5 tl kurkumaa
  • 5 dl kasvislientä
  • 1 prk (200 g) kookosmaitoa
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

pinnalle:

  • nokare smetanaa
  • 3 rkl keitettyjä vihreitä linssejä
  • 2 tl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • vesikrassia

Valmistusohje

1. Valuta esikeitetyt linssit. Nosta kulhoon eroon muutama ruokalusikallinen. Kuori ja pilko porkkanat, sipuli ja valkosipulinkynsi.
2. Kuullota sipuleita ja porkkanapaloja öljyssä hetken aikaa. Raasta joukkoon inkivääri. Lisää joukkoon kurkuma ja kasvisliemi. Anna porkkanoiden kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes ne tuntuvat täysin pehmeiltä.
3. Lisää joukkoon linssit ja kookosmaito. Soseuta linssi-porkkanakeitto ja lisää tarvittaessa kasvislientä. Kuumenna ja mausta keitto. Silkkisemmän keiton saat siivilöimällä keiton.
4. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla eroon nostetut linssit. Annostele linssi-porkkanakeitto lautasille ja nosta pinnalle nokare smetanaa ja linssiseosta. Koristele vesikrassilla.

X