Reseptit

Linssi-tomaattisalaatti

Tarjoa salaatti herkullisen parmesaani-sitruunakastikkeen kera.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 0.5 dl mustia belugalinssejä
  • 500 g erivärisiä kirsikkatomaatteja
  • 1 pieni fenkoli
  • 50 g vuonankaalia (noin)
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Parmesaani-sitruunakastike:

  • puolikkaan sitruunan raastettu kuori
  • 3 rkl parmesaaniraastetta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Keitä mustat linssit napakan kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta. Viipaloi kirsikkatomaatit vadille. Halkaise fenkoli ja poista kova kanta ja varsiosat. Leikkaa fenkoli ohuen ohuiksi viipaleiksi.

2. Huuhtele vuonankaalin lehdet ja levitä fenkolin kanssa tomaattien päälle. Ripottele pinnalle linssit. Mausta salaatti kevyesti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

3. Sekoita kulhossa parmesaani-sitruunakastikkeen ainekset hyvin keskenään. Pirskottele tasaisesti salaatin pinnalle. Anna linssi-tomaattisalaatin maustua hetken aikaa ennen tarjoilua.

X