Reseptit

Linssipihvit ja palsternakkasose

Mausteisten linssipihvien seurana on pehmeää palsternakkasosetta ja paistettuja kauden sieniä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Mausteisten linssipihvien seurana on pehmeää palsternakkasosetta ja paistettuja kauden sieniä.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Linssipihvit:

  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/4 tl chilijauhetta
  • 1/4 tl kanelia
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 290 g (1 prk) kypsiä punaisia linssejä
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2–1 dl korppujauhoja
  • 1 muna

Palsternakkasose:

  • 500 g palsternakkaa
  • 1/2 dl (kasvipohjaista) ranskankermaa
  • 3 rkl silputtua persiljaa
  • suolaa
  • pippuria

Lisäksi:

  • 200 g kantarelleja
  • 1 tl öljyä
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

300 kcal/annos

1. Kuori ja paloittele ensin soseen palsternakat ja pane ne kiehumaan suolalla maustettuun veteen.

2. Silppua sipuli. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipulisilppu ja murskatut valkosipulinkynnet. Kuumenna hetki. Lisää mausteet ja tomaattipyree. Kuumenna sekoitellen minuutti.

3. Huuhtele linssit siivilässä ja pane ne tehosekoittimeen. Lisää vesi, korppujauhot, muna ja mausteseos. Pyöräytä seos sileäksi. Paista massasta pihvejä miedolla lämmöllä öljyssä sipaistulla lettupannulla.

4. Kaada palsternakoista vesi pois, soseuta sauvasekoittimella. Lisää ranskankerma ja persiljasilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Paista sienet nopeasti kuumalla pannulla öljyssä ja mausta kevyesti suolalla.

Maista myös näitä kasvispihvejä:

raastepihvit ja jogurtti-yrttikastike

Raastepihvit ja jogurttikastike

986079-seesami_selleripihvit,590.jpg

Seesami-selleripihvit

770853-kikhernepihvit.jpg

Mausteiset kikhernepihvit

Kotiliesi.fi: Kasvispihvit uunissa

X