Reseptit

Lipstikkaiset mummonkurkut purkissa

Lipstikkaiset mummonkurkut tekevät voileivistä todella herkullisia. Kurkkujen valmistukseen voidaan käyttää sekä tavallista että avomaankurkkua.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Lipstikkaiset mummonkurkut maistuvat leivällä ja kalan kanssa.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 avomaankurkkua tai
  • 1 iso tavallinen kurkku

liemi:

  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 2 dl vettä
  • 0.5 rkl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 ruukku lipstikkaa hienonnettuna

Valmistusohje

Lipstikkaiset mummonkurkut sopivat erinomaisesti esimerkiksi ruisleivän ja graavatun lohen seuraksi.

1. Viipaloi kurkut ohuiksi viipaleiksi.

2. Valmista liemi. Yhdistä kaikki ainekset lipstikkaa lukuunottamatta kulhossa ja sekoita, kunnes suola ja sokeri ovat liuenneet liemeen.

3. Lisää liemeen kurkkuviipaleet ja lipstikka, sekoita.

4. Purkita kurkut liemineen lasipurkkiin ja sulje kansi tiiviisti. Säilytä jääkaapissa.

X