Reseptit

Lipstikkakeitto

Lipstikkakeitossa lipstikanlehdet soseutetaan yhdessä perunoiden ja sipulin kanssa. Ripaus sherryä tuoa keittoon lisää aromia.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 isoa sipulia
  • valkosipulinkynttä
  • voita tai öljyä
  • 3 jauhoista perunaa
  • 1 l kasvislientä kuutioista
  • 2 dl pieniä lipstikan lehtiä
  • 2–3 rkl sherryä
  • 2 dl kermaa
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

Lipstikkakeiton valmistukseen tarvitaan lipstikan lehtien lisäksi perunoita, valkosipulia, sipulia, kasvislientä, kermaa ja loraus sherryä.perunoita, valkosipulia, sipulia, kasvislientä, kermaa

  1. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit rasvassa, lisää perunat, liemi ja lipstikanlehdet. Kypsennä, kunnes perunat ovat täysin pehmeitä. Soseuta keitto ja kaada takaisin kattilaan.
  2. Lisää kerma ja sherry. Kuumenna keitto ja mausta suolalla. Koristele lipstikan lehdillä.

Vinkki: Tee keiton seuraksi keksejä valmiista peruna-ruistaikinasta. Kauli sulanut taikina ohueksi, ota levystä muotilla keksejä, sipaise niiden pinta voisulalla ja lisää pinnalle rosmariinia ja/tai timjamia. Paista 200-asteisessa uunissa.

X