Reseptit

Litistettyä kookoskanaa

Teksti:
Jaana Sarkki
Kuvat:
Riikka Hurri

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 maustamatonta broilerin rintafileetä
  • 400 g kookosmaitoa
  • 1 rkl kalakastiketta (nam pla)
  • 2-4 hienonnettua sipulia
  • 1/2 keskikokoinen kurkku
  • 300 g papuja tölkistä
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 punainen chili
  • 2 tl seesaminsiemeniä
  • 125 g voita
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl seesamiöljyä

Valmistusohje

Litistetty kookoskana tarjoillaan seesamikastikkeen kera.

Paista broilerinfileitä korkealaitaisessa paistinpannussa kookosmaidossa ja kalakastikkeessa noin kymmenen minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kastike. Paahda seesaminsiemeniä hetki pannulla. Murskaa siemenet morttelissa ja laita ne sekä voi paistinpannuun. Lisää joukkoon desilitra kiehuvaa vettä ja lämmitä seosta viitisen minuuttia välillä sekoitellen. Lisää chili ja soijakastike.

Nosta pannu pois levyltä ja vispaa seesamiöljy joukkoon, kunnes kastikkeesta tulee juoksevaa. Lisää kuumaa vettä, jos koostumus tuntuu jäykältä.

”Revi” broilerinfileet käsin pituussuunnassa. Leikkaa kurkusta noin 5 cm:n tikkuja ja pilko papuja tarpeen mukaan. Rakenna valmiita annoksia lisäämällä vuoroi kanaa, kurkkutikkuja ja papuja sekä seesamikastiketta.

X