Reseptit

Lohi-kasviskääröt

Kevyet lohi-kasviskääröt hellivät hermoja. Ellet löydä riisipaperiarkkeja, voit kääriä täyteaineet pelkästään salaatinlehtiin.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g lämminsavulohta
  • 2 porkkanaa
  • ½ tuoretta kurkkua
  • 4 kevätsipulia
  • kourallinen pavunituja
  • 8 suurta salaatinlehteä ja
  • 8 riisipaperiarkkia (etnisiä elintarvikkeita myyvistä kaupoista)

kastike:

  • 2 cm:n pala inkivääriä
  • 1 dl gluteenitonta soijakastiketta
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 3 rkl seesamiöljyä

Valmistusohje

 

1. Poista lohesta nahka ja ruodot. Leikkaa lohi suupaloiksi.

2. Kuori ja suikaloi porkkanat. Huuhdo ja suikaloi kurkku sekä kevätsipulit. Huuhdo ja kuivaa pavunidut.

3. Tee kääröt yksitellen. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Pidä riisipaperiarkkia kylmässä vedessä puoli minuuttia ja nosta se tasaiselle alustalle. Pane riisipaperiarkki ja salaatinlehti päällekkäin ja jaa täyte päälle. Nosta riisipaperiarkin ja salaatinlehden etureuna täytteen päälle ja kääri täyte sitten niiden sisään. Tee samalla tavalla kaikki kääröt.

4. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita raaste soijakastikkeen, punaviinietikan ja seesamiöljyn joukkoon. Pane kastike tarjolle pieneen kulhoon. Kasta kääröjä kastikkeeseen ennen nauttimista.

X