Reseptit

Lohi-kesäkurpitsapasta

Kesäkurpitsa on loistava viljaton pasta. Ohuet spagettimaiset suikaleet syntyvät mandolinilla eli terävällä vihannesleikkurilla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Kesäkurpitsa on loistava viljaton pasta. Ohuet spagettimaiset suikaleet syntyvät mandolinilla eli terävällä vihannesleikkurilla.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lohi-kesäkurpitsapasta

  • 3 isoa kesäkurpitsaa

Lisäksi

  • 500 g lohifileetä kuutioina
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ripaus chilirouhetta
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 2 rkl tuoretta salviaa hienonnettuna

Valmistusohje

Lohi-kesäkurpitsapasta valmistuu näin helposti:

1. Lohi-kesäkurpitsapasta syntyy kesäkurpitsasta. Suikaloi ensin kesäkurpitsat ohuen ohuiksi pitkiksi suikaleiksi.

2. Kuumenna oliiviöljy korkeareunaisessa paistinpannussa ja ruskista lohipalat. Mausta chilirouheella, suolalla ja mustapippurilla.

3. Lisää pannulle sitruunamehu, raastettu kuori sekä salvia. Kääntele joukkoon myös kesäkurpitsasuikaleet.

4. Anna kuumentua ja jaa ruoka lautasille. Nauti lohi-kesäkurpitsa pasta tuoreen leivän kanssa.

Katso myös:
Kesäkurpitsakääryleet pastakastikkeella, Ruoka.fi
Kesäkurpitsapihvit, Ruoka.fi

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään kesäkurpitsarisotto

X