Reseptit

Lohi-kvinoasalaatti

Lohi-kvinoasalaatti on täynnä terveellistä proteiinia. Tämä lounas pitää vireystason pitkään korkealla!

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g lohifileetä
  • ripaus rouhittua valkopippuria
  • 1.5 rkl hienonnettua persiljaa
  • 0.5 tl suolaa

Kvinoasalaatti:

  • 1 dl kvinoaa
  • 1 iso porkkana
  • 1 sitruuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 0.5 tl suolaa
  • puolikas kurkku
  • 1 avokado
  • muutama oksa tuoretta korianteria

Valmistusohje

Kvinoa tekee salaatista kuin salaatista maukkaan ja ruokaisan lounasevään.

1.  Valmista ensin kvinoasalaatti. Nosta kvinoa tiheään siivilään ja huuhtele huolella. Kaada kvinoa puhtaaseen kiehuvaan veteen. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Kuori ja paloittele porkkana pieniksi. Anna kiehua kvinoan kanssa loppuvaiheessa muutama minuutti. Valuta kvinoa ja porkkanat. Sekoita joukkoon puolikkaan sitruunan mehu, oliiviöljy, raastettu valkosipulinkynsi, murskatut fenkolinsiemenet ja suola. Jäähdytä salaatti.

2. Kastele arkki leivinpaperia märäksi ja rutista kosteaksi. Asettele lohipala arkin keskelle ja mausta kevyesti rouhitulla valkopippurilla ja hienonnetulla persiljalla. Nostele leivinpaperinreunat kalan suojaksi. Nosta kalapussi varovasti höyrykattilaan ja peitä kattila kannella. Anna höyrystyä kattilassa 10 minuuttia. Anna kalan jäähtyä ja mausta suolalla.

3. Pilko kurkku ja avokado. Pirskota päälle hieman sitruunamehua. Nostele jäähtyneen salaatin joukkoon heinonnettua korianteria. Paloittele salaatin joukkoon lohi ilman nahkaa.

 

X