Reseptit

Lohi-pinaattipasta

Lohi-pinaattipasta on helppo ja nopasti valmistuva ruoka.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl täysjyväpastaa
  • vettä
  • suolaa

kastike:

  • öljyä
  • 100 g pakastettuja sipulikuutioita
  • 200 g valmiita lohisuikaleita tai itse suikaloitua lohifileetä
  • 1 ps (150 g) pakastepinaattia
  • 1 dl kermaa tai maustettua ruokakermaa (kolme juustoa tai kolme sipulia)
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • hienonnettua tilliä

Valmistusohje

 

  • Keitä pasta miedosti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan napakan kypsäksi.
  • Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa.
  • Lisää sipuli ja kuullota sitä hetki.
  • Lisää kala ja jatka kypsentämistä varovasti sekoittaen pari minuuttia.
  • Lisää pakastepinaatti ja kerma tai ruokakerma ja hauduta kastiketta miedolla lämmöllä sekoittamatta sekoittamatta, kunnes pinaatti on sulanut.
  • Mausta kastike maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Sekoita varovasti.
  • Ripottele joukkoon hienonnettua tilliä.
  • Valuta pasta ja tarjoa kastikkeen kanssa.
  • Voit puristaa lohi-pinaattipastan mausteeksi sitruunamehua.
X