Reseptit

Lohi-piparjuuriraviolit

Lohi-piparjuuriraviolit valmistetaan tuorepastasta, joka täytetään lämminsavulohella, piparjuurituorejuustolla ja tillillä. Ravioleiden oheen valmistetaan kermainen tillikastike.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 annos tuorepastataikinaa
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 300 g lämminsavulohta
  • 100 g piparjuurituorejuustoa
  • 3 rkl hienonnettua tilliä

Tilli-kermakastike

  • 1 salottisipuli
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl kermaa
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 50 g voita
  • 1 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Valmista tuorepastataikina perusohjeen mukaan. Levitä kaulittu taikinalevy jauhotetulle leivinpöydälle.

2. Pilko lämminsavulohi suupaloiksi. Nosta nokare notkistettua piparjuurituorejuustoa noin kuuden sentin välein levylle. Nosta pala lohta ja ripaus hienonnettua tilliä juustonokareiden päälle. Voitele kananmunalla täytteen ympäriltä. Nosta päälle toinen ohut pastalevy. Painele taikinakerrokset yhteen täytteen ympäriltä tiukasti sormilla. Leikkaa taikinapyörällä neliöiksi.

3. Valmista kastike. Hienonna salottisipuli hyvin hienoksi ja keitä valkoviinin kanssa kattilassa muutama minuutti. Lisää joukkoon kerma ja keitä kastiketta hetken aikaa kokoon. Vatkaa joukkoon lopuksi kylmät voinokareet ja hienonnettu tilli.

4. Kypsennä ravioleita suolalla maustetussa runsaassa vedessä muutama minuutti. Valuta huolellisesti ja nostele lautasille. Valuta lämmintä kastiketta ravioleiden päälle.

X