Reseptit

Lohiceviche ja tilliöljy

Tilliöljy kruunaa lohesta valmistetun cevichen. Herkku voidaan tarjota sekä yksittäisistä laseista tai isommalta vadilta.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g tuoretta lohta, nieriää tai kirjolohta
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 limenlehti tai sitruunan makuinen yrtti, esimerkiksi sitruunamelissa, sitruunasalvia tai sitruunabasilika
  • 1 chili
  • 1 tl hunajaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl tilliöljyä (1 dl oliiviöljyä + 1 rkl silputtua tilliä ja ruohosipulia)

Valmistusohje

Lohiceviche tarjotaan tilliöljyn kera.

Leikkaa ruodottomaksi perattu kalapala hyvin ohuiksi viipaleiksi. Lado vadille tai lasiin ja valuta pinnalle sitruunan mehu. Sekoita suola ja hunaja sekä valuta se kalan pinnalle.

Leikkaa chili paloiksi ja levitä lehtien kanssa kalalle. Suojaa astia kelmulla ja pidä kylmässä vähintään kaksi tuntia. Keinuttele astiaa välillä tasaisen kypsymisen varmistukseksi. Tarjoa kala liemineen tilliöljyn kanssa esimerkiksi kesäkasvisten kanssa.

Viinisuositus:
Ranskalainen Loiren laakson Marigny Neuf Sauvignon 2012. Viini on omiaan kyydittämään cevichen tyyppistä raakakalaa.
Kirkas ja kuivan hapokas viini omaa aavistuksen mintun raikkautta. Sopii myös merenelävien kanssa höystettyjen raakakalaruokien kanssa nautittavaksi. Tuotenumero 948737, 13,99 euroa.

X