Lohileipiä Lähi-idän tapaan

Lohileipiä Lähi-idän tapaan 

6 annosta
vähintään vuorokausi
Keskitaso

Ainekset

Za’atar-mausteseos

2 rkl kuivattua timjamia
1 rkl kuivattua oreganoa
11/2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
1 rkl sumakkia*
1/4 tl suolaa

Labneh-juusto

500 g kreikkalaista-tai turkkilaista luomu luonnonjogurttia
1/2 tl suolaa
Lisukkeet
6 isoa viipaletta ruisleipää
1 kurkku
150 g kylmäsavu-tai graavilohta

Valmistusohje

Perinteiset lohileivät saavat tvistin Lähi-idän mauista.

1.Valmista ensin za’atar: Laita timjami ja oregano huhmareeseen, murskaa kunnes mausteet ovat hienontuneet. Sekoita joukkoon loput ainekset. Säilytä mausteseos kannellisessa purkissa.
2. Tee sen jälkeen labneh-juusto: Sekoita suola jogurtin joukkoon. Laita jogurtti siiviläkankaalla vuorattuun siivilään ja nosta se kulhon tai kattilan päälle jääkaappiin valumaan 12–24 tunniksi (aika riippuu siitä, kuinka paksua haluat juustosta tulevan). Säilytä hera, voit käyttää sen veden sijaan leivonnassa.
3. Kokoa leivät: Pese kurkku ja suikaloi se juustohöylällä tai veitsellä. Levitä ruisleiville paksu kerros labneh-juustoa ja asettele päälle lohiviipale, kurkkua ja za’atar-maustetta.
*Löytyy etnisistä kaupoista ja esimerkiksi Hietaniemen hallista.

Katso myös:

Muheva kalaleipä Ruoka.fi

Savulohisandwichit Ruoka.fi

Savusiikaleivät Kotiliesi.fi

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Raaka-aineet:

Avainsanat